5 hippe duurzame T-shirt merken

duurzame t-shirt merken

In deze Fairfashionstyle selectie vind je 5 duurzame T-shirt merken die zich onderscheiden van de massa. Ze zijn niet alleen hartstikke hip maar ook uniek door hun originele prints, duurzaam materiaalgebruik en eerlijke productie. En wat helemaal leuk is, 4 van de 5 geselecteerde merken komen uit Nederland!

1. ARMEDANGELS

Het succes van het Duitse eerlijke kledingmerk ARMEDANGELS begon met de T-shirts met hun kenmerkende prints. De duurzame T-shirts van ARMEDANGELS zijn goed verkrijgbaar en voor zowel mannen als vrouwen is er een ruime collectie.

2. GOAT

De originele T-shirts van het Nederlandse label GOAT ORGANIC APPAREL zijn eerlijk geproduceerd en zijn er voor mannen en vrouwen (deels unisex). De hele collectie is vegan en er wordt gebruik gemaakt van biologisch katoen.

3. PÄÄLÄ

PÄÄLÄ is ook een merk van eigen bodem met shirts voor vrouwen van duurzamere stoffen als biokatoen en bamboe. De op de natuur geïnspireerde prints zijn hand gedrukt met inkt op waterbasis.

4. LOENATIX

Het Amsterdamse merk LOENATIX ontwerpt en maakt T-shirts voor mannen, vrouwen en kinderen in eigen zeefdrukkerij. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij LOENATIX de kans om ervaring op te doen en zich te ontwikkelen.

5. OKIMONO

De designs van het Nederlandse duurzame T-shirt merk OKIMONO worden gemaakt door kunstenaars en grafisch ontwerpers. De collectie bestaat uit heren shirts en er zijn regelmatig (genummerde!) limited editions.

 

Lees ook: Top 5 duurzame jeansmerken