ARMEDANGELS review

Door Marieke Kops

ARMEDANGELS review
‘Made by Humans’ de vernieuwende en spraakmakende jeans campagne van ARMEDANGELS

Over het merk

Het Duitse merk ARMEDANGELS heeft bij de oprichting in 2007 een uitgesproken statement aangenomen om tijdloze kleding te ontwerpen en niet mee te gaan in de trends en werkwijzes van fast fashion. ARMEDANGELS gebruikt duurzame materialen zoals biologische linnen en katoen, lyocell, gerecycled plastic en modal. Het merk heeft de GOTS certificering, hiermee voldoet het aan strenge milieu-eisen voor de herkomst van katoen en de manier waarop de stoffen worden bedrukt. Door dit strikte beleid is de kleding van ARMEDANGELS vrij van schadelijke chemicaliën.

Arbeidsomstandigheden

Ook heeft GOTS sociale standaarden voor arbeidsomstandigheden in de productielocaties, een belangrijk onderdeel van de ondernemingsvisie van ARMEDANGELS. Het merk is in dat kader ook lid van de Fair Wear Foundation. Er vinden controles plaats in de fabrieken en de uitkomsten daarvan zijn openbaar.

armedangels review
Het label van een ARMEDANGELS t-shirt

De collectie

De collectie van ARMEDANGELS bestaat uit casual kleding voor mannen en vrouwen. Het merk begon met een kleine collectie t-shirts met originele prints. Deze shirts met hun kenmerkende stijl werden al snel populair. Inmiddels is de collectie flink uitgebreid met alle denkbare items voor een casual garderobe.

Aanrader

Voor zowel basic items als wat meer uitgesproken casual items kun je bij ARMEDANGELS terecht. Dat het merk op alle duurzaamheidsvlakken behoorlijk goed scoort maakt ARMEDANGELS één van de betere keuzes ten opzichte van reguliere kledingmerken. De prijzen van de kleding gaan vanaf €29 voor een t-shirt, €39 voor een longsleeve en vanaf €59 euro heb je een duurzaam jurkje. Al met al vind ik ARMEDANGELS een vernieuwend en betaalbaar merk dat helemaal past in de fair fashion stijl: tijdloze kleding gemaakt met respect voor mens, dier en milieu. Zonder twijfel een aanrader.

Waar te koop

Het merk is makkelijk verkrijgbaar, zo vind je ARMEDANGELS online bij duurzame webshops als watMooi en ook gewoon bij Wehkamp.