Bannou review – Duurzame vintage style jurken

Door Marieke Kops

bannou online kopen

Vintage style

Bannou is een Nederlands vintage style kledingmerk. Vintage style kleding – of retro style – is nieuw gemaakte kleding waarbij het design geïnspireerd is op de stijlen van de verschillende decennia. In de collectie van Bannou vind je klassiekers uit de jaren 20 tot en met 70.

Duurzaam kledingmerk

Bannou maakt veel gebruik van duurzame materialen als biologisch katoen en Tencel. De productie vindt plaats op een vaste locatie in Roemenië. De vrouwen die de Bannou collectie met liefde maken, krijgen daar een eerlijk loon voor en werken onder goede omstandigheden. Het merk is transparant over de duurzaamheid van de collectie. Bij elk item vind je een label waarop staat hoe duurzaam het kledingstuk is volgens de Bannou duurzaamheidspiramide.

bannou review duurzame vintage style jurken
De Bannou duurzaamheidspiramide

De jurken

Kenmerkend voor de Bannou jurken zijn de vrouwelijke silhouetten en de stijlvolle designs. De jurken zijn niet alleen duurzaam vanwege het materiaalgebruik en de eerlijke productie, maar ook vanwege het tijdloze klassieke ontwerp dat nooit uit de mode raakt. Daarnaast is de kwaliteit zo goed, dat het jarenlang meegaat. Last but not least kan een Bannou jurk een key-item in je garderobe zijn, omdat de jurken op allerlei manieren te combineren zijn.

bannou review duurzame vintage style jurken
Bannou jurk Matilde

Bannou review

De Bannou collectie kun je exclusief bestellen bij I Love Vintage waar Bannou onderdeel van is. Wat direct opviel toen ik mijn Matilde jurk uit de doos haalde was de look & feel van de stof. Je ziet dat het kant en de voering gemaakt zijn van hoge kwaliteit stof, die stevig aanvoelt zonder stug te zijn. De voering van de Matilde is gemaakt van GOTS gecertifieerde biologisch katoen.

bannou review duurzame vintage style jurken
Bannou: Dutch design, eerlijke productie en duurzaam materiaalgebruik

Afwerking

Een ander opvallend pluspunt is de zorgvuldige afwerking, je ziet aan de hele jurk dat deze met aandacht en vakmanschap is gemaakt. Zo’n jurk ga je als vanzelf koesteren en goed verzorgen. Het voelt op alle vlakken anders dan een goedkoop item uit de fast fashion industrie.

Pasvorm

De Matilde heeft aan de zijkant een blinde rits waardoor de jurk makkelijk aan en uit te trekken is. Bij de keuze van de maat heb ik me laten leiden door de maattabel die je vindt bij elk Bannou item in de I Love Vintage webshop. Dit bleek een goede leidraad, de pasvorm is helemaal goed. De jurk is door de prachtige kleur en het vrouwelijke design een echte eye-catcher.

bannou review duurzame vintage style jurken
De blinde rits aan de zijkant waardoor de jurk makkelijk aan en uit te trekken is

Ook grote maten

Vaak is het moeilijk om duurzame mode in grote maten te vinden (of in hele kleine maten). Opvallend bij Bannou is juist de brede maatrange van de collectie. Zo is de Bannou Matilde verkrijgbaar in maat XS t/m XXL.

Conclusie

Met een jurk uit de collectie van Bannou kun je alle kanten op. Voor zowel de basic liefhebbers als de meer uitgesproken smaken is er keuze genoeg in modellen en kleuren. Voor elk figuurtype is een geschikt model te vinden dat je sterke punten accentueert. Dat het ook nog eens duurzaam en met liefde geproduceerd wordt, maakt een Bannou jurk een cadeau voor jezelf waar je jarenlang plezier van zult hebben.