Blue LOOP Originals

Blue LOOP Originals
Het Nederlandse label Blue LOOP Originals is door Fairfashionstyle.nl geselecteerd als één van de duurzamere kledingmerken

Het ontstaan

De eigenaren van Blue LOOP Originals schrokken van de hoeveelheid textiel die jaarlijks wordt verbrand of weggegooid bij het huisvuil. Dit bracht hen op het idee om een eigen kledingmerk op te richten waarbij de collecties gemaakt worden van textielafval. Hergebruik van afgedankte spijkerbroeken en daarmee het verduurzamen van de kledingindustrie werd de missie van het label. Na het inzamelen van oude jeans worden de broeken door machines ontrafeld. Aan het einde van dit proces blijven er katoenen lichtblauwe jeansvezels over. Van deze vezels wordt garen gesponnen en daarmee ontstaat de basis voor een nieuw Blue LOOP kledingstuk.

Collectie

In de collectie van Blue LOOP Originals vind je duurzame kleding en accessoires voor vrouwen en mannen.

Blue LOOP Originals

Waarom een duurzaam merk?

Het ontrafelen van oude spijkerbroeken is een waterarm proces. Het gebruik van 1 kilogram gerecycled denim levert, in vergelijking met nieuw katoen, een besparing op van 8.000 liter water. Daarnaast wordt er ook energie en CO2 bespaard met het recyclen van jeans. Op het label van elk Blue LOOP item staat vermeld wat en hoeveel er is bespaard. Blue LOOP Originals produceert zoveel mogelijk dichtbij huis. De truien en shirts komen uit Italië en de accessoires worden in Nederland gebreid. Er wordt alleen samengewerkt met bedrijven waar de arbeidsomstandigheden voor werknemers goed zijn.

Blue LOOP Originals

Leuk om te weten

Blue LOOP is een vooruitstrevend merk dat samen met duurzame partners continue op zoek is naar nieuwe duurzame ideeën en projecten. Zo is er al solar jas van gerecyclede jeans gemaakt en de zogenaamde BlueCAMP tent waarin ook gerecycled denim is verwerkt!

Waar te koop

De duurzame kleding van Blue LOOP vind je in de webshop en bij diverse lokale verkooppunten in Nederland, België en Duitsland.