BreiZuss

Unieke met de hand gebreide mode-items ‘gewoon’ uit Nederland
Door Jolanda en Marja | Eigenaressen BreiZuss

breizuss duurzame knitwear
Handgebreide omslagdoeken van BreiZuss

Over BreiZuss

BreiZuss is een klein knitwear label uit Nederland, dat werkt aan een terugkeer van handgebreide kleding. Geïnspireerd door de wereld om ons heen en door prachtige wol, ontwerpen en breien wij – twee zussen – unieke mode items, zoals omslagdoeken, sjaals, vesten en jurkjes. Wij streven naar een tikkeltje hip én draagbare duurzame fashion.

breizuss duurzame knitwear
Marja met sjaal Hope, gemaakt van excentrieke Nederlandse artyarn

Handbreisels

Jurkjes of vesten van zachte en lichte wol zijn heerlijk warm en comfortabel om te dragen. Of juist zo’n stoer buitenvest van bijzondere ecologische wol, met de hand gesponnen en natuurlijk geverfd. De omslagdoeken breien we van heerlijk zachte wol in prachtige pastel tinten of juist in expressieve kleurschakeringen.

breizuss duurzame knitwear
Heerlijk warme vesten van BreiZuss

Door de wol geverfd

Gebruik van materiaal met respect voor dier, milieu en mens. Dat maakt een kledingstuk prettig om te dragen. We zochten allereerst naar mooie materialen van goede kwaliteit, maar al snel verschoof onze focus naar ecologische wol, wol met keurmerk, Nederlandse wol of wol met een goed verhaal. Kleurige wol van Nederlandse schapen die op natuurlijke wijze geverfd is en handmatig gesponnen wordt, dat is mooie wol om mee te breien.

breizuss-duurzame-knitwear
Marja met omslagdoek Izzy, gemaakt van handgesponnen en handgeverfde wol uit Nederland

Sustainable fashion

Duurzame mode gaat de komende jaren een grote ontwikkeling door maken en wordt een serieuze tegenhanger van de fast fashion. BreiZuss gaat uit van slow fashion. Handwerk dat eerlijk en duurzaam is, vraagt geduld, tijd en aandacht. Een langzaam proces, steekje voor steekje worden de producten gebreid en ontstaat er iets moois. Met de BreiZuss slow-knitwear willen we een positieve bijdrage leveren aan het verduurzamen van de modewereld.

breizuss duurzame knitwear
BreiZuss omslagdoeken in prachtige intense tinten

Waar te koop

De BreiZuss duurzame knitwear vind je in de BreiZuss webshop en bij WOW Duurzaam Design in Leiden.