Top 5 duurzame jeans merken

duurzame jeans merken
De top 5 duurzame jeans merken volgens Fairfashionstyle.nl: Nudie jeans, Mud jeans, Hiut denim, Kings of Indigo en Kuyichi.

Gaan hip en duurzaam denim samen?

Zijn er spijkerbroeken te koop die …

  • hip zijn én duurzaam?
  • een goede pasvorm hebben én onder goede omstandigheden zijn gemaakt?
  • niet alleen winst genereren voor de merkeigenaar, maar ook zorgen voor een eerlijk loon voor de arbeiders?
  • gemaakt zijn van biologisch katoen zodat het milieu minder belast wordt?
  • van hoge kwaliteit zijn en dus lang meegaan?
  • na gebruik worden gerecycled?

Gelukkig is het antwoord volmondig ja!

Duurzame jeans merken

Fairfashionstyle.nl selecteerde de top 5 jeansmerken die ieder op hun eigen vernieuwende manier de jeans wereld een stukje mooier maken. Zodat iedereen in de keten – de makers en de dragers – bewust en liefdevol elke jeans als waardevol kledingstuk omarmt. De jeans als het ultieme slow fashion item.

Hieronder vind je de 5 geselecteerde duurzame jeans merken, in willekeurige volgorde. Leuk om te weten: drie van de vijf jeans merken komen uit Nederland!

1. MUD Jeans

Innovatief Nederlands label dat het ‘lease a jeans’ concept bedacht en het eerste circulaire jeansmerk is. De hele collectie is vegan.

MUD Jeans duurzaam

2. Nudie Jeans

Hip Scandinavisch merk met transparante productie en jeans die gemaakt zijn van biologisch katoen.

duurzame jeans merken

3. Kings Of Indigo

Denim merk van Nederlandse bodem met jeans van hoge kwaliteit, gemaakt van biologisch katoen en gerecyclede stoffen.

duurzame jeans merken

4. Hiut Denim

Inspirerend jong merk uit Wales dat als enige jeansmerk een eigen lokale fabriek heeft en een uniek jeans volgsysteem. Het merk is helaas nog niet verkrijgbaar in Nederland.

duurzame jeans merken

5. Kuyichi

Het Nederlandse Kuyichi was het eerste duurzame denim merk en is in 2016 overgenomen door Nukuhiva van Floortje Dessing. De jeans van Kuyichi zijn vegan.

duurzame jeans merken

Conclusie

Wil je een jeans die vanaf design tot productie duurzaam is gemaakt, dan bieden deze 5 jeans merken een mooie collectie om uit te kiezen. Het behoeft geen toelichting dat de prijs van een eerlijk gemaakte jeans hoger ligt dan van een jeans uit een fast fashion winkel. Maar als je uitgaat van de langere draagtijd van de duurzame jeans dan compenseert dat ruimschoots. Investeer liever in één kwaliteits jeans dan in meerdere goedkope exemplaren die na een seizoen pasvorm verliezen. Er is niets zo fijn als een goede jeans die je jarenlang vergezeld en zich helemaal voegt naar jouw lichaam.