Duurzame modemerken overzicht

Eerlijke kleding is hip

Eerlijke kleding is het geitenwollensokken stadium voorbij. Er zijn de laatste jaren geweldige hippe merken bijgekomen. In het Fairfashionstyle duurzame modemerken overzicht vind je modelabels die op één of meerdere duurzaamheidsaspecten uitblinken én een unieke signatuur hebben. Die combinatie maakt een merk volgens Fairfashionstyle een duurzaam merk.

De aandacht van Fairfashionstyle gaat extra uit naar vooruitstrevende Nederlandse merken. Er komt steeds meer moois van eigen bodem!

Van fast fashion naar slow fashion

Het tij is aan het keren in de modewereld. Steeds meer producenten en consumenten willen kleding die op alle vlakken duurzaam en eerlijk is. Van fast fashion naar slow fashion. Er zijn prachtige merken die hieraan een steentje bijdragen. De kunst is om ze te vinden. Fairfashionstyle.nl helpt je hierbij.

Ook duurzame schoenen en accessoires

Eerlijke mode houdt niet op bij kleding, in het merkenoverzicht vind je ook duurzame schoenen en hippe fairtrade accessoires.

Selectiecriteria

Bij de selectie van de merken kijkt Fairfashionstyle naar verschillende duurzaamheidsaspecten, zoals het materiaalgebruik, arbeidsomstandigheden, diervriendelijkheid (vegan) en het steunen van maatschappelijke doelen.

Bijna geen enkel modemerk is 100% duurzaam, dat is de realiteit. Het gaat erom hoe je de betere keuzes kunt maken, door het onderscheiden van de duurzamere en innovatieve merken van de fast fashion merken.
Maak vervolgens je eigen afwegingen hierover, passend bij je leven en je budget. In welk duurzaamheidsaspect de geselecteerde merken uitblinken vind je in de beschrijving (klik op de foto/link van het merk).

Blijf op de hoogte!

Het merkenoverzicht wordt wekelijks aangevuld. Niks missen? Meld je aan voor de e-mail updates:

De lijst met duurzame modemerken

Hieronder vind je – op alfabetische volgorde – de Fairfashionstyle selectie van duurzame modemerken.