Eljada

Eljada duurzame kleding
Het Nederlandse label Eljada is door Fairfashionstyle.nl geselecteerd als één van de duurzamere kledingmerken

Collectie Eljada

Eljada is een fair fashion merk dat opgericht is in augustus 2017. De collectie van Eljada bestaat op dit moment uit kleding voor mannen en vrouwen, maar hoopt deze collectie in de toekomst uit te breiden.

Eljada duurzame mode

Waarom een duurzaam merk?

De kleding is geproduceerd op een milieuvriendelijke manier en onder goede werkomstandigheden. De kleding die Eljada bedrukt wordt geleverd door een bedrijf die organische materialen, natuurlijke vezels, duurzaam materiaal en gerecycled materiaal gebruikt. Ook heeft dit bedrijf een controlesysteem waarmee ze elk onderdeel van het proces van de kleding kunnen zien. Hierbij wordt er gekeken naar de werkomstandigheden maar ook afvalbewatering en andere milieuzaken. Leveranciers aan dit bedrijf moeten in het bezit zijn van certificaten, zoals het GOTS certificaat. De folies die Eljada gebruikt voor de opdruk van de kleding zijn PVC vrij en hebben het Oeko-tex keurmerk.

Eljada

Leuk om te weten

Eljada wil graag een positieve boodschap uitstralen. Naast het feit dat de kleding eerlijk is, zijn de teksten op de kleding ook positief. Hiermee wil het merk bijdragen aan een betere wereld.

Waar te koop

Je vindt de duurzame kleding in de Eljada webshop.