EN&

en& vegan schoenen

Het ontstaan van EN&

EN& bestaat sinds 2011. Eigenaresse Laura zocht mooie vrouwelijke schoenen waarvoor geen dierlijke materialen waren gebruikt, maar kon dat op de Nederlandse markt niet vinden. Toen ze de website van het Engelse vegan merk Beyond Skin vond dacht ze: dit is wat ik bedoel! Prachtige pumps gemaakt van o.a. gerecyclede PET-flessen. Ze mailde Beyond Skin en een paar weken later stonden de eerste dozen met voorraad in haar gang. Toen moest er nog een website komen en een paar maanden later was EN& geboren.

en& vegan schoenen

De collectie

Inmiddels is de webshop gegroeid en zijn er niet alleen schoenen voor dames te vinden maar ook voor heren. Je shopt met een gerust hart bij EN& want alle schoenen die de webshop verkoopt worden gemaakt met respect voor mens, dier en natuur. Ze bevatten geen dierlijke materialen en worden onder goede omstandigheden geproduceerd.

Merken

Naast Beyond Skin zitten er nu ook schoenen in de collectie van o.a. NAE Vegan, NOAH, Slowers en FAIR.

en& vegan schoenen

Leuk om te weten

De schoenen bevatten geen dierlijke materialen maar waar worden ze dan wel van gemaakt? Onder andere van duurzame materialen zoals kurk of gerecyclede PET-flessen. De nieuwste aanwinst zijn schoenen gemaakt van de vezels van ananasbladeren! Ananasbladeren zijn een bijproduct van de ananasoogst. Er zijn dus geen extra resources nodig om deze te produceren. De vezels van de bladeren worden uiteindelijk verwerkt tot een stevig materiaal, Piñatex. Dit materiaal is prima geschikt om bijvoorbeeld schoenen van te maken en ziet er ook nog eens super cool uit.

en& vegan schoenen

Shoppen

Bekijk de collectie EN& vegan schoenen in de EN& webshop.