Expresso

Voorbeeld van een item uit de collectie van het duurzame kledingmerk Expresso

Expresso is door Fairfashionstyle geselecteerd als één van de duurzamere kledingmerken.

Over het merk

Expresso is een Nederlands kledingmerk voor vrouwen. Al sinds de oprichting is duurzaam ondernemen een belangrijk uitgangspunt voor dit merk. Expresso gebruikt voor een deel van de collectie biologisch katoen, tencel en een speciale soort viscose die milieuvriendelijker is geproduceerd en biologisch afbreekbaar is. Elk jaar brengt Expresso een openbaar verslag uit over het behalen van de doelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Fair Wear Foundation

Een ander belangrijk uitgangspunt van Expresso is dat de productie van de kleding onder goede omstandigheden plaatsvindt. Het label heeft zich daarvoor aangesloten bij de Fair Wear Foundation en gaat zoveel mogelijk langdurige, directe samenwerkingen aan met leveranciers.

Goede doelen

Ook is Expresso actief op het gebied van goede doelen. Zo vinden er kledingdonaties plaats aan onder andere de Voedselbank en Dress for Succes en is er een eigen foundation opgericht ter ondersteuning van maatschappelijke doelen.

De collectie

Expresso brengt vier keer per jaar een nieuwe damescollectie uit. De kleding wordt gemaakt in een brede maatrange: van maat 34 tot maat 46. De collecties zijn altijd een combinatie van stijlvolle, naturelle basics en opvallende items met kleurrijke prints volgens een bepaald thema.

Kwaliteit

Alle items van Expresso vallen op door de kwalitatief goede stoffen en tijdloze snit. In die zin is Expresso ook duurzaam, het zijn kledingstukken die voor langere tijd meegaan. Een zeer geschikt merk voor zelfbewuste vrouwen die verzorgd en vrouwelijk voor de dag willen komen, zowel casual als zakelijk.