Fabbrikka

Fabbrikka
Het Belgische label Fabbrikka is door Fairfashionstyle.nl geselecteerd als één van de duurzamere kledingmerken

Het ontstaan

Fabbrikka is begin 2017 opgericht door Meg Vandezande. Van opleiding is Meg interieurontwerper, maar sinds een aantal jaren droomde ze ervan een eigen kledingmerk op te richten dat lijnrecht ingaat tegen alles wat fast fashion is. Begin september was het zover: na meer dan een half jaar ontwerpen, prototypes maken en sleutelen aan de website, opende fabbrikka.com haar virtuele deuren. De kleding wordt geproduceerd in een piepklein atelier in Barcelona, door naaisters die Meg persoonlijk kent en die hun werk met veel passie en liefde uitvoeren. De stoffen worden aangekocht bij het Duitse Lebenskleidung. Alle stoffen dragen het GOTS keurmerk. Het resultaat is een originele collectie met een super kwaliteit en afwerking die je met een schoon geweten kunt dragen.

Fabbrikka

Collectie

Momenteel bestaat de collectie uit een reeks sweaters en T-shirts voor vrouwen. Heel binnenkort komen er ook een aantal mannentruien aan. En voor de lente staan er jurkjes op het programma.

Waarom een duurzaam merk?

De duurzaamheid van Fabbrikka vind je terug in het hele productieproces. Meg verblijft zelf grotendeels in Barcelona, waar ze de ontwerpen maakt en waar zich ook het naaiatelier bevindt. De naaisters werken op zelfstandige basis en krijgen een goede beloning. Alle gebruikte stoffen dragen het GOTS keurmerk. En doordat alles in Europa wordt gemaakt en verkocht, blijft de impact van transport op het milieu ook beperkt.

Fabbrikka

Leuk om te weten

Naast de verkoop via de webshop wil Fabbrikka ook een aantal fysieke verkooppunten realiseren.

Waar te koop

Benieuwd naar de duurzame mode van Fabbrikka? Check de collectie in de Fabbrikka webshop.