Fair Fashion Festival Rotterdam

17 juni 2017 van 13.00u tot 17.30u
Annabel, Schiestraat 20 Rotterdam

fair fashion festival Rotterdam
Laat je inspireren door modeshows met hippe fair fashion merken!

Op 17 juni 2017 vindt het Fair Fashion Festival plaats in Rotterdam. Het festival wil het aanbod van duurzame mode in Nederland laten zien door een inspirerend en gevarieerd programma.

Young & Fair

Het Fair Fashion Festival is ontstaan in Utrecht, waar het in 2012 voor het eerst werd georganiseerd. Al snel volgde er een festival in Groningen en deze zomer voor het eerst in Rotterdam. Het idee voor dit duurzame mode evenement komt van Young & Fair, een jongerenorganisatie die zich (vrijwillig) actief inzet voor eerlijke handel.

fair fashion festival rotterdam
Het Fair Fashion Festival Rotterdam vindt plaats bij Annabel, goed bereikbaar vanaf het Centraal station

De mensen achter het festival

Myrthe Minnaert is projectleider van Fair Fashion Festival in Rotterdam. In haar studie mist ze de link met de praktijk. “We zijn op mijn studie alleen maar bezig met theorieën en ik heb zelf heel erg een instelling van als je iets geleerd hebt, kan je dat gebruiken om er iets goeds mee te doen”. Myrthe was al eerder vrijwilliger op een Fair Fashion Festival en besloot dat het tijd was dat het festival ook in Rotterdam ging neerstrijken.

Het team

Het team dat onder leiding van Myrthe het festival organiseert bestaat uit meiden die om verschillende redenen het Fair Fashion Festival belangrijk vinden. Myrthe: “Een aantal teamleden wil voornamelijk meedoen om meer mensen in te lichten over de slechte kant van fashion, maar vooral ook om anderen te inspireren om goede dingen te doen. Anderen willen ook juist zelf meer leren over eerlijke mode”.

Persoonlijke ervaring

Myrthe vindt mode een heel mooi onderwerp voor duurzamer ondernemen en consumeren, omdat iedereen kleren draagt en er zoveel slechte dingen gebeuren in de kledingindustrie. Zo’n vier jaar geleden nam Myrthe zich voor om een jaar lang alleen maar duurzame mode en tweedehands kleding te kopen. Het resultaat was eigenlijk dat ze erachter kwam dat ze helemaal niet zo veel nieuwe kleren nodig had: “Sindsdien koop ik eigenlijk amper nieuwe kleren”.

Deelnemers

Duurzame modemerken en shops

Op het Fair Fashion Festival in Rotterdam ga je mooie duurzame merken en shops tegenkomen. Zoals de geweldige Rotterdamse fair fashion winkel en webshop Natur-El. Ook het duurzame modemerk Re-Bello is van de partij. Bijzonder zijn de tassen van Mind your Bag, die gemaakt zijn van restanten van meubelstoffen en oude staalboeken. Ook de Rotterdamse ontwerpster Lizet van der Knaap zal met haar inspirerende handgemaakte tassen aanwezig zijn.

fair fashion festival rotterdam
Lekker snuffelen tussen de kraampjes met duurzame mode en accessoires

Organisaties en sprekers

Het festival wil ook informeren en heeft daarvoor organisaties als Schone Kleren Campagne en Doe Mee Verlos de Zee uitgenodigd. En laat je zeker ook inspireren door talks van ervaren mensen uit de duurzame mode hoek, zoals Roosmarie Ruigrok van Clean and Unique en Ellen Mensink van Loop.alife.

Op de hoogte blijven?

Houd de website en de Facebookpagina van het Fair Fashion Festival Rotterdam in de gaten voor de bekendmaking van het volledige programma!