FairBeads

fairbeads
FairBeads is door Fairfashionstyle.nl geselecteerd als één van de duurzamere sieraden- en tassenmerken

Het ontstaan van FairBeads

FairBeads is opgericht in 2011. Het idee is ontstaan nadat eigenaresse Malou een maand in Oeganda verbleef op het platteland. Daarnaast brachten haar ouders al eens sieraden mee uit Gambia. Zij is zich toen gaan verdiepen in de sieradenkunst van verschillende Afrikaanse landen. Inmiddels ontwerpt zij de hele collectie samen met de maaksters in de verschillende landen.

fairbeads
Maaksters van tassen uit het FairBeads team in Afrika

Collectie

De collectie van FairBeads bestaat uit handgemaakte, fairtrade sieraden en (leren) tassen voor vrouwen. Alles wordt gemaakt in verschillende Afrikaanse landen: Kenia, Oeganda, Ghana en Gambia. Alle items worden speciaal gemaakt en ontworpen voor FairBeads.

fairbeads
Ketting uit de collectie van FairBeads

Waarom een duurzaam merk?

De makers werken voor hun geld en krijgen een eerlijke prijs voor wat zij maken. Handel zoals handel bedoeld is: op basis van gelijkwaardigheid. Handel als een motor voor ontwikkeling. Op deze manier geeft FairBeads de makers een mogelijkheid om geld te verdienen met hun talent: het maken van sieraden. FairBeads zorgt vervolgens dat de sieraden op de markt worden gebracht.

Werkgelegenheid

De aanpak van FairBeads zorgt voor werkgelegenheid voor de makers en het resultaat is meer welvaart en dus een betere kwaliteit van hun bestaan. Of hun inkomen nu besteed wordt aan het onderhouden van hun gezin of om te studeren. Het geeft de mensen in deze landen hoop en elke dag een reden om weer op te staan. Bij de inkoop van de sieraden en tassen wordt rekening gehouden met prijzen die gemiddeld zijn in deze landen/gebieden.

fairbeads
De makers van de FairBeads producten krijgen een eerlijke prijs voor hun werk

Leuk om te weten

Het FairBeads team is onlangs uitgebreid met twee dames in Nairobi (Kenia) die veel regelen maar ook ter plekke video’s en foto’s maken van de maakprocessen van de sieraden en tassen. Ook is er een nieuwe samenwerking met een leerbewerkingsplek in Nairobi waardoor er nog meer mooie, unieke tassen gemaakt kunnen worden. Malou en haar team zijn er super trots op om te zien hoe het zelfvertrouwen van de makers groeit elke keer als er weer nieuwe sieraden/tassen bij hen besteld worden!

Waar te koop

Je vindt de fairtrade sieraden en tassen in de FairBeads webshop en bij een aantal lokale verkooppunten.