Finn Amsterdam

Door Maxime Santen
Eigenaresse Finn Amsterdam

finn amsterdam

In september 2016 begon ik met het bedenken, ontwerpen en produceren van katoenen tasjes. De ontwerpen begonnen in eerste instantie met een paar aansprekende teksten of leuke woordgrappen.

Proefdrukken

Vervolgens heb ik een paar proefdrukken laten maken. Voor de proefdrukken was de keuze voor het soort stof en de kwaliteit niet lastig. Het moest gemaakt worden van biologisch katoen en eerlijk worden geproduceerd. In deze tijd wordt te veel gebruik gemaakt van goedkope stoffen en hierdoor blijft veel kinderarbeid bestaan. Ik begin bij mijzelf, laten we met z’n allen zorgen dat kinderarbeid niet meer kan bestaan.

De proefdrukken bevielen goed, al snel werd de overstap gemaakt naar het ontwerpen en produceren van t-shirts. Ook hierbij stond de keuze voor biologisch katoen en eerlijke productie hoog in het vaandel. De t-shirts en katoenen tassen bevielen velen. Ik twijfelde hierdoor geen seconde om de collectie uit te breiden.

finn amsterdam

Groot succes

Nu ongeveer een halfjaar later nadat ik mijn eerste ontwerp heb laten produceren kan ik zeker spreken van een groot succes. In eerste instantie heb ik alles zelf opgepakt. Van ontwerp, productie tot aan de order inpakken en contact houden met de verkooppunten. Door het succes van Finn Amsterdam kwam ik helpende handen te kort. Tegenwoordig is Lisa aangewezen om als salesmanager aan de slag te gaan. Lisa is verantwoordelijk voor het contact met de verkooppunten in verschillende regio’s in Nederland. Daarnaast werken we met freelancers en stagiaires.

finn amsterdam

Nieuwe collectie

Iedere drie maanden worden er een nieuwe items aan de collectie toegevoegd. Dat zijn bijvoorbeeld de verschillende kleuren katoenen tasjes, Sophisticated t-shirts of Bossy-sweaters. In totaal 9 verschillende verkooppunten hangt de collectie van Finn Amsterdam. Variërend van Haarlem, Naarden-Vesting tot Roermond is de collectie te vinden. Uiteraard wordt de collectie van Finn Amsterdam ook verkocht via de webshop.

Het belangrijkste dat ik wil meegeven met de keuze van de stoffen en de manier van produceren voor de hele collectie van Finn Amsterdam is dat in Nederland biologisch katoen en eerlijke productie uiteindelijk als standaard wordt gezien.