Karakter

Duurzame mode winkel en webshop
Door Nienke Lindeboom | Eigenaresse Karakter

karakter duurzame mode

Karakter duurzame mode

In het hart van Gouda bevindt zich Karakter. Karakter opende haar deuren in 2003. Toen wij zelf op de hoogte kwamen van zoveel misstanden in de mode-industrie moest onze collectie een collectie worden waar we helemaal achter kunnen staan. Inmiddels is onze winkel gevuld met zo’n 90% aan merken met een duurzaam verhaal, voor vrouwen en mannen.

Uitdaging

In sommige stijlen (onder andere heren kostuums en overhemden) zoeken we nog naar meer organic varianten. De uitdaging blijft altijd zoeken naar nog beter en nog mooier. Wij selecteren zoveel mogelijk duurzame merken omdat we graag zorg willen dragen voor mens en milieu en bij willen dragen aan bewustwording van de Nederlandse burger over welke ellende er eigenlijk schuil gaat achter de fast fashion industrie. Wij hebben velerlei merken met elk een eigen verhaal wat betreft sociaal verantwoord en duurzaam ondernemen. Zo proberen wij in elke prijsklasse en voor elke stijl de duurzaamste keuzes aan te bieden.

karakter duurzame mode

Merken

Zo hebben we duurzame jeans van Kuyichi en Nudie Jeans een ruime collectie van Armedangels, Inti knitwear,  Wunderwerk, Knowledge Cotton Apparel, Skunk Funk, Veja, Amazonas, Cus uit Barcelona en nog meer kleding- en schoenlabels met een verhaal.

karakter duurzame mode

Accessoires

De collectie vullen we aan met woonaccessoires van Zuperzozial, Het Textielmuseum en ook boeken, zeepjes van Werfzeep, horloges van Timeboo en nog meer verrassingen. Wij proberen de collectie vooral te versterken door kleur en veelal natuurlijke stoffen zodat we voor elk karakter wat wils hebben.

karakter duurzame mode

Missie

Naast het bestaan van onze winkel voelen we het ook als onze missie om Nederland nog meer bewust te maken van het feit dat we echt duurzamer moeten gaan leven. Het is een kwestie van wakker worden.

Shoppen

Shop de duurzame mode en accessoires van Karakter in de webshop of in de winkel in Gouda (Lange Groenendaal 49).