Kindred Spirits boots review

Door: Marieke Kops

kindred spirits boots review

Over Kindred Spirits

Kindred Spirits is een van die bijzondere merken van eigen bodem die zich onderscheiden door een geheel eigen stijl en een bijzonder verhaal achter de producten. Oprichters Jovanna en Martijn krijgen de inspiratie voor hun producten tijdens de vele reizen die ze samen maken en de bijzondere ontmoetingen met mensen uit andere culturen. Bij het ontwerp en de productie vinden Jovanna en Martijn waardes als vakmanschap, kwaliteit en respectvolle samenwerking met de makers heel belangrijk. Dit resulteert in unieke producten van hoge kwaliteit die je nergens anders tegenkomt.

Kindred Spirits boots review
Mijn Kindred Spirits Inez boots

Kilim boots

De Kindred Spirits kilim boots ken je misschien nog onder de naam Kiboots. Kilim (of kelim) boots zijn leren laarzen waarin vintage Marokkaanse kelim tapijten zijn verwerkt. De tapijten worden door Jovanna en Martijn geselecteerd en zorgvuldig beoordeeld op de mogelijkheid voor upcycling. De tapijten die ze tegenkomen tijdens hun zoektocht bepalen dus de look & feel van de laarzen. Elk tapijt – en elk stukje ervan – is anders, dat maakt dat er elke keer weer prachtige unieke laarzen ontstaan.

Kindred Spirits boots review
Detail van de Kindred Spirits boots. Hier zie je goed dat er kelim tapijt verwerkt is in de laarzen.

De Inez boots

Ik loop graag op hakken en heb daarom de Inez boots gekozen vanwege de hogere hak. Mijn maat is 40.5 en op advies van Kindred Spirits heb ik maat 40 genomen, omdat de laarzen ietwat groter uitvallen. Prima advies want de laarzen passen precies en lopen heerlijk. De boots voelen kwalitatief heel goed, je ziet en voelt aan alles dat dit een product van gedegen handwerk is. Het leuke aan de Inez boots vind ik dat ze zowel stoer als heel vrouwelijk zijn. Ik zie deze laarzen voor vele jaren met mijn garderobe meegaan en waarschijnlijk worden ze met het dragen nóg mooier en doorleefder, wat helemaal bij deze stijl laarzen past. Ideaal paar laarzen ook voor fervente festivalgangers!

Kindred Spirits boots review
De hak van de Kindred Spirits Inez boots is ongeveer 5 cm

Conclusie

Een investering in Kindred Spirits boots is op meerdere vlakken een duurzame keuze waar je lang plezier van zult hebben. Je krijgt er een uniek paar laarzen van hoge kwaliteit voor en je koopt van een sympathiek en authentiek Nederlands merk. Voor mijn Inez boots koos ik een rustig kilim patroon met zachte kleuren. Hou je meer van uitgesproken kleuren dan vind je die ook volop! Door de diversiteit aan kleuren en patronen kun je precies dat ene paar Kilim laarzen uitzoeken dat precies bij jou past.