Kindred Spirits boots review

kindred spirits boots review

Over Kindred Spirits

Kindred Spirits is een van die bijzondere merken van eigen bodem die zich onderscheiden door een geheel eigen stijl en een bijzonder verhaal achter de producten. Oprichters Jovanna en Martijn krijgen de inspiratie voor hun producten tijdens de vele reizen die ze samen maken en de bijzondere ontmoetingen met mensen uit andere culturen. Bij het ontwerp en de productie vinden Jovanna en Martijn waardes als vakmanschap, kwaliteit en respectvolle samenwerking met de makers heel belangrijk. Dit resulteert in unieke producten van hoge kwaliteit die je nergens anders tegenkomt.

Kindred Spirits boots review
Kindred Spirits Inez boots

Kilim boots

De Kindred Spirits kilim boots ken je misschien nog onder de naam Kiboots. Kilim (of kelim) boots zijn leren laarzen waarin vintage Marokkaanse kelim tapijten zijn verwerkt. De tapijten worden door Jovanna en Martijn geselecteerd en zorgvuldig beoordeeld op de mogelijkheid voor upcycling. De tapijten die ze tegenkomen tijdens hun zoektocht bepalen dus de look & feel van de laarzen. Elk tapijt – en elk stukje ervan – is anders, dat maakt dat er elke keer weer unieke laarzen ontstaan.

Kindred Spirits boots review
Detail van de Kindred Spirits boots. Hier zie je goed dat er kelim tapijt verwerkt is in de laarzen.

De Inez boots

De Inez boots hebben een wat hogere hak dan de andere modellen (5 cm). Qua pasvorm vallen ze ietwat groter uit. De boots voelen kwalitatief heel goed, je ziet en voelt aan alles dat dit een product van gedegen handwerk is. Het leuke aan de Inez boots is dat ze zowel stoer als heel vrouwelijk zijn. Dit soort laarzen zijn tijdloos en ze worden met het dragen nóg mooier en doorleefder, wat helemaal bij de stijl past. Ideaal paar laarzen ook voor fervente festivalgangers!

Kindred Spirits boots review
De hak van de Kindred Spirits Inez boots is ongeveer 5 cm

Conclusie

Een investering in Kindred Spirits boots is op meerdere vlakken een duurzame keuze waar je lang plezier van zult hebben. Je krijgt er een uniek paar laarzen van hoge kwaliteit voor en je koopt van een sympathiek en authentiek Nederlands merk. De Inez boots op de foto’s hebben een rustig kilim patroon met zachte kleuren. Hou je meer van uitgesproken kleuren dan vind je die ook volop. Door de diversiteit aan kleuren en patronen kun je precies dat ene paar kilim laarzen uitzoeken dat precies bij jou past.

Shoppen

De kilim laarzen zijn exclusief verkrijgbaar in de Kindred Spirits webshop »