Kindred Spirits

Kindred Spirits duurzame schoenen Kiboots
Het Nederlandse label Kindred Spirits is door Fairfashionstyle.nl geselecteerd als één van de duurzamere merken voor schoenen, tassen en accessoires

Het ontstaan

Kindred Spirits is een lifestyle merk dat is ontstaan en gevoed door het verlangen om de wereld te ontdekken. De producten zijn geïnspireerd op de reizen die oprichters Jovanna en Martijn hebben gemaakt en alle bijzondere mensen die hun paden hebben gekruist. Het avontuur begon in 2010 met Kiboots, het merk dat bekend werd door de iconische kilim laarzen. Inmiddels is Kiboots uitgegroeid tot Kindred Spirits. Jovanna en Martijn worden gedreven door vakmanschap en hun wens om unieke producten te creëren. En door de vreugde die het brengt om alle invloeden en reiservaringen te kunnen delen in kwalitatief goede ontwerpen.

Kindred Spirits duurzame tassen

Collectie

De collectie van Kindred Spirits bestaat uit schoenen, tassen, interieurproducten en accessoires. Naast de laarzen en tassen voor dames, worden er ook unisex producten – zoals backpacks – ontworpen. De collecties zijn uniek met hun kleine oplages en zijn steeds vernieuwend. De focus ligt op het gebruik van authentieke en ambachtelijke materialen die met zorg worden uitgezocht, net zoals de mensen die ze maken.

Waarom een duurzaam merk?

De producten van Kindred Spirits worden met de hand gemaakt in een eigen atelier in Turkije. Het atelier wordt gerund door een Turkse familie, die met grote regelmaat wordt bezocht. Ook werken ze samen met ambachtslieden uit nabij gelegen dorpen en proberen ze lokaal waar mogelijk werkgelegenheid te creëren. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van rauwe en natuurlijke materialen.

Kindred spirits duurzame schoenen Kiboots

Leuk om te weten

Wist je dat de kilim laarzen gemaakt worden door upcycling van oude Marokkaanse kilim tapijten waardoor elk paar uniek is? Deze maanden komen er heel veel gave nieuwe items aan. Een nieuwe collectie roll top backpacks, een nieuw model laarzen, verschillende soorten kussens, toilettasjes en veel meer handgemaakte en unieke Kindred Spirits items! Check ook The Kindreds stories, een blog van en voor Kindred Spirits.

Waar te koop

Shop de collectie in de Kindred Spirits webshop of bezoek de flagship store in Amsterdam (Utrechtsestraat 47).

Lees ook: Kindred Spirits boots review