LENA the fashion library

lena the fashion library

Een bibliotheek met kleding

Jarenlang dachten we bij het woord bibliotheek vooral aan boeken. Nu er langzaam maar zeker een verschuiving van bezit naar gebruik zichtbaar wordt, ontstaan er nieuwe vormen van de traditionele bibliotheek. Het Amsterdamse LENA the fashion library is zo’n vernieuwend en inspirerend initiatief dat bijdraagt aan de verduurzaming van de kledingproductie en consumptie. Je kunt via LENA (een deel van je) garderobe lenen in plaats van kopen. Of dat nou een speciaal jurkje is voor een eenmalige gelegenheid of een warme winterjas die je een paar maanden draagt, alles is mogelijk.

De collectie

Vintage, duurzame merken en upcoming designers

Over de collectie van de LENA fashion library is zorgvuldig nagedacht. De oprichtsters komen uit de vintage hoek (Doortje Vintage!) en die voorliefde vind je nog steeds terug in de collectie. Daarnaast heeft LENA duurzame merken en labels van jonge designers. Mooie merken als Filippa K, Mud jeans, Noumenon, Kings Of Indigo en Wintervacht. In die zin is LENA dubbel duurzaam: het concept an sich en de collectie die ze uitlenen ook. Hiermee stimuleert LENA de klant ongemerkt op meerdere manieren richting een bewustere omgang met kleding. Ook over het wassen en het onderhoud van kleding geeft LENA haar klanten duurzame tips.

Vegan

Een deel van de collectie van LENA is vegan, vraag hierover advies aan eigenaressen.

Try before you buy

Een ander sterk aspect is de ‘try before you buy’ optie. Miskopen worden mede veroorzaakt door het even snel passen in een pashokje om er pas later achter te komen dat het kledingstuk je toch niet helemaal bevalt. Je hebt het eigenlijk niet goed kunnen testen en beoordelen of het werkelijk bij je past. Bij LENA kun je een kledingstuk lenen en dus uitgebreid proberen. Mocht het je zo goed bevallen dat je het wilt kopen dan kan dat, met korting.

lena the fashion library meta fashion summit
De voordelen van een abonnement bij LENA the fashion library.

Meer info

Je kunt lenen via een abonnement of je betaalt per keer. Online kun je de hele collectie bekijken en je gelijk keuze maken. Woon je niet in Amsterdam? Maak dan gebruik van de swap.points of thuisbezorging. Meer informatie over hoe alles precies in z’n werk gaat lees je op de LENA website.