MC Collignon

MC Collignon
Het Nederlandse label MC Collignon is door Fairfashionstyle.nl geselecteerd als één van de duurzamere kledingmerken

Het ontstaan van MC Collignon

“Mode is één van de grootste industrieën ter wereld maar ook één van de meest vervuilende en controversiële industrieën”, aldus ontwerpster Monique Collignon.

Monique Collignon besloot twee jaar geleden het productieproces over een andere boeg te gooien, het kon zo niet langer. Het is tijd voor eco-vriendelijke en duurzame collecties. Het milieu ontdoen van plastic en er tegelijkertijd fantastisch uitzien in een Collignon. MC – The Conscious Collection was geboren.

Het label MC Collignon is ontstaan nadat textile engineer Monique Maissan en Monique Collignon de handen ineen sloegen. Zij deelden samen een sterke visie: duurzaam produceren met respect voor mens en milieu. In 2015 is het merk ontstaan en sindsdien zijn er 4 collecties verschenen.

MC Collignon

Collectie

De collecties van MC Collignon – The Conscious Collection zijn iedere keer weer een verrassing. Uiteraard laat de ontwerpster Monique Collignon zich iedere collectie inspireren door andere voorbeelden, invloeden en nieuwe creativiteit.

The Conscious Collection heeft een veelzijdig karakter, net als de hedendaagse vrouw. Er wordt met zorg gewerkt aan bijzondere details, mooie pasvormen, rijke materialen en kleuren. In elke collectie zijn er statement pieces te ontdekken; jumpsuits in opvallende kleuren en prints, suède broeken in patchwork en natuurlijk prachtige pantalons, jurken en jasjes.

Waarom een duurzaam merk?

MC Collignon werkt met stoffen die eco-vriendelijk en verantwoord zijn geproduceerd. De collectie bestaat voor 70 procent uit RPET. Plastic flessen worden gerecycled en er worden prachtige – zijdeachtige stoffen- van geproduceerd. Eén kledingstuk is gemaakt van gemiddeld vijftien flesjes. In ieder item staat hoeveel plastic flessen er zijn gebruikt. Ook de overige 30 procent is duurzaam geproduceerd met Waste2Wear.

MC Collignon

Leuk om te weten

MC Collignon gaat zich steeds meer focussen op zichtbaarheid door middel van TV programma’s, shoots en shows. Het verhaal moet worden verteld!

Waar te koop

Je vindt de collecties van MC Collignon in de webshop.