Mind Your Bag

mind your bag duurzame tassen

Het ontstaan van Mind Your Bag

Mind Your Bag is in 2013 ontstaan uit liefde voor ‘rijke’ stoffen uit de meubelindustrie die hergebruikt worden. Als kind groeide Mieke Langenhuizen op in een groot gezin en ouders met een eigen onderneming. Haar moeder heeft hen de zin van hergebruik al vroeg meegegeven. Mieke herinnert zich nog goed haar eerste tasje dat ze in haar kindertijd van haar moeder kreeg. Bij de naastgelegen meubelfabriek, waar Mieke haar eerste baantje kreeg als puber, was zij vaak te vinden. Wat waren het prachtige rijke stoffen waarmee gewerkt werd. Later in haar jeugd is zij zelf tassen gaan maken van oude spijkerbroeken voor haar schoolboeken. Mind Your Bag is het logische gevolg van haar liefde voor tassen en rijke meubelstoffen.

mind your bag duurzame tassen

Collectie

Mind Your Bag is een oer-Hollands tassenlabel voor vrouwen. De collectie bestaat uit beachbags, de totebags, clutches en festivaltasjes. Een serie van grote, middelgrote en kleine tassen.

Waarom een duurzaam merk?

Mind Your Bag werkt met restmaterialen en oude stalenboeken afkomstig uit de meubelindustrie. Deze stoffen hebben vaak een levensduur van meer dan 30 jaar bij intensief gebruik. Ze gaan dus letterlijk een leven lang mee. Er is extra veel zorg besteed aan een kwalitatief hoge afwerking. De lederen items die in de tas verwerkt zijn, zijn afkomstig van oude fauteuils. Door hergebruik van materialen zorgt Mind Your Bag ervoor dat die enorme berg afval een stukje kleiner wordt. In het productieproces werkt Mind Your Bag samen met jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

mind your bag duurzame tassen

Leuk om te weten

Iedere tas is uniek, one of a kind, zo weet je zeker dat niet heel Nederland met dezelfde tas loopt. Veel aandacht heeft Mind Your Bag ook gegeven aan de binnenkant van de tas, je zult verwonderd zijn!

Waar te koop

Je vindt de Mind Your Bag duurzame tassen in de webshop.