Omoda kubuni

Omoda Kubuni sandelen en slippers

Handgemaakte sandalen uit de OMODA Kubuni collectie

 

OMODA heeft sinds dit voorjaar een bijzondere collectie sandalen en slippers, de OMODA Kubuni collectie. Achter deze duurzame schoenen schuilt een mooi verhaal.

Kindertehuis in Kenia

OMODA steunt sinds haar oprichting een kindertehuis in Kenia, het Kebene Children Home. Om de oudere kinderen te helpen met hun zelfstandigheid en het genereren van inkomen worden er workshops gegeven. Eén van de vaardigheden die de jongeren leren is het maken van sandalen en slippers. Deze workshop heeft geresulteerd in een prachtige collectie handgemaakte sandalen en slippers die in Nederland wordt verkocht. De winst gaat terug naar het kindertehuis.

 

Omoda Kubuni sandalen en slippers

Handgemaakte slippers uit de OMODA Kubuni collectie

 

De OMODA Kubuni collectie

De sandalen en slippers uit de OMODA Kubuni collectie zijn gemaakt van leer en zijn voorzien van mooie applicaties. Ze zijn kwalitatief heel goed afgewerkt en hebben een stevige zool.

Eerlijke productie

OMODA geeft met deze collectie een inspirerend voorbeeld van het duurzaam produceren van schoenen. Het gebruikte materiaal komt ook uit Kenia en de jongeren die de schoenen maken krijgen een eerlijke beloning en kunnen investeren in hun toekomst. De opbrengsten worden teruggebracht in de keten, zodat ook de mensen in het land van herkomst profiteren van de winst.

Omoda Kubuni sandalen en slippers
De OMODA Kubuni sandalen en slippers ontvang je in een mooi stoffen zakje met daarin een kaartje over het project.

 

Goede kwaliteit en tijdloos

Een ander duurzaamheidsaspect is dat deze sandalen en slippers tijdloos zijn en van goede kwaliteit. Je kunt ze dus meerdere zomers blijven dragen en combineren. Dit in tegenstelling tot fast fashion schoenen die je na één seizoen weg doet omdat ze versleten zijn of niet meer trendy.

Aanrader

Al met al kunnen we concluderen dat deze Kubuni collectie van OMODA een aanrader is. Je krijgt mooie sandalen of slippers die op ambachtelijke wijze en met liefde zijn gemaakt én waarmee je iemand op weg helpt naar een betere toekomst.

Waar te koop

De Kubuni collectie is exclusief verkrijgbaar bij OMODA.

Bij OMODA vind je nog meer merken met een ambachtelijk productieproces of merken die een goed doel steunen. Zoals het chique Peter Kaiser en het hippe TOMS dat voor elk verkocht paar schoenen een paar schenkt aan een kind in nood.