Proof Eyewear

proof eyewear duurzame brillen

Het ontstaan van Proof Eyewear

Proof Eyewear is in 2010 opgericht door drie broers die werkzaam waren in de houtzagerij van de familie. De wens om een consumenten product te maken van hout heeft geresulteerd in Proof Eyewear. De keus voor hout was snel gemaakt gezien de houtzagerij en de kennis die de broers hadden. Later zijn er andere collecties toegevoegd van de diverse materialen.

Collectie

Proof Eyewear heeft een uitgebreide collectie duurzame brillen van duurzame materialen zoals hergebruikte skateboard decks, gerecycled aluminium, FSC gecertificeerd hout en gerecycled kunststof. De collectie van Eyewear Proof is voor zowel dames als heren.

Waarom een duurzaam merk?

Proof Eyewear heeft gekozen voor een sociaal bewust en een duurzaam bedrijfsmodel. Door een strenge gedragscode op te stellen voor de leveranciers en dit op regelmatige basis te controleren zorgt het bedrijf voor een ethische en veilige werkomgeving voor de arbeiders bij deze leveranciers. Daarnaast zijn alle producten van Proof Eyewear gemaakt van duurzame materialen. De verkoop van de brillen stelt Proof Eyewear in staat om iets terug te geven, zo is er met behulp van donaties een oogkliniek in India gerealiseerd waar de aller armsten geholpen worden. Proof Eyewear heeft diverse projecten over de hele wereld, van het helpen van de Tsunami slachtoffers in Japan tot de kind soldaten in Afrika.

Leuk om te weten

Wist je dat bij bijna elke bril aan de binnenzijde van het pootje een mantra te lezen is ? En dat Proof Eyewear ook een bril van hout en steen heeft gefabriceerd als special edition?

Waar te koop

Via de Proof Eyewear webshop.