SKOT

skot duurzame overhemden
Het Nederlandse label SKOT is door Fairfashionstyle.nl geselecteerd als één van de duurzamere kledingmerken

Collectie

SKOT maakt duurzame kwaliteitsoverhemden. Er zijn twee collecties: de Serious collectie en de Fun collectie. De Serious collectie is een cleane zakelijke collectie waarin veel aandacht is besteed aan de details. Zo vind je op deze overhemden bijzondere knopen van duurzaam gekweekte parelmoer. De overhemden uit de Fun collectie zijn ook casual te dragen en hebben meer uitgesproken designs. De knopen zijn gemaakt van gerecyclede kokosnoot.

skot duurzame overhemden

Waarom een duurzaam merk?

Het streven van SKOT is 100% duurzame mode. De overhemden zijn gemaakt van hoge kwaliteit biologisch katoen en de knopen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De productie vindt plaats onder goede omstandigheden. Ook bij de keuze van het verpakkingsmateriaal is rekening gehouden met het milieu. Klanten van SKOT kunnen hun overhemd na (hopelijk langdurig) gebruik weer inleveren en ontvangen hiervoor een premie. Van de oude overhemden worden nieuwe grondstoffen gemaakt.

skot duurzame overhemden

Leuk om te weten

De naam SKOT is een Fries woord en betekent schat. Oprichter Ruben van Veen heeft deze naam gekozen omdat hij wil benadrukken dat je mooie dingen moet koesteren als een schat. Kleding moet geen wegwerpartikel zijn, maar iets waar je lang mee doet en lang van geniet.

skot duurzame overhemden

Waar te koop

Je vindt de duurzame overhemden in de SKOT webshop. SKOT is ook regelmatig aanwezig op markten en evenementen.