TOMS sandalen Lexie review

Door Marieke Kops

toms sandalen lexie review
Sandaaltje uit de vegan collectie van TOMS

Het is weer tijd voor sandaaltjes! TOMS heeft veel leuke modellen in de collectie, zoals deze Lexie sandalen. Een stijlvol sandaaltje dat makkelijk te combineren is.

Vegan of van leer

De Lexie sandalen zijn er in vegan uitvoering en er zijn modellen met leren bandjes. Het is fijn dat je die keuze hebt. TOMS heeft een uitgebreide collectie vegan schoenen. In de online shop staan ze overzichtelijk bij elkaar en je herkent ze aan het vegan-label dat erbij staat. Ik kies steeds vaker voor vegan schoenen, omdat ze tegenwoordig net zo mooi en kwalitatief net zo goed zijn als die van leer.

toms sandalen lexie review
Mijn TOMS Lexie sandalen zijn vegan, de bandjes zijn gemaakt van stof in plaats van leer.

One for One

Naast het feit dat je met TOMS hele hippe en fijne schoenen koopt, zorgt jouw aankoop er ook voor dat er een paar schoenen gegeven wordt aan een kind in nood. Dit One for One principe vormt de basis van TOMS en er zijn inmiddels al meer dan 70 miljoen (!) paar geschonken.

toms sandalen lexie review
One for One

Review

Look & feel

De Lexie sandalen hebben een stevige rubberen zool met een kleine verhoging bij de hak. In de zool zit een zacht voetbed verwerkt, dat voelt heel fijn en hierdoor kun je deze sandaaltjes makkelijk de hele dag dragen. Door het stijlvolle geweven bandje om de wreef en het subtiele enkelbandje ogen ze heel fashionable. Ideaal om op warme dagen met verschillende outfits te combineren en mee te nemen op vakantie. Ook erg leuk bij een festival look!

Pasvorm en maat

De sandaaltjes zitten mooi om je voet. Door het enkelbandje sluiten ze goed aan en slippen ze niet uit tijdens het lopen. Ik heb niet de meest ideale voeten voor open schoenen, toch liep ik op deze sandalen gelijk de hele dag zonder pijntjes. En ook fijn: het materiaal van de zool gaat niet plakken of zweten. Ik heb een maat kleiner genomen dan ik normaal heb met dichte schoenen van TOMS (40 in plaats van 41). Met deze maat vallen ze precies goed voor mij.

toms sandalen lexie review
Aangetrokken en niet meer uitgedaan! Ideaal voor zomerse dagen.

Prijs

De vegan varianten van de Lexie sandalen kosten €54,95. Dat vind ik een goede prijs voor het fashionable design, de mooie afwerking én de steun die je geeft aan iemand die het hard nodig heeft.

Waar te koop

Je vindt de Lexie sandalen en alle andere TOMS sandalen in de officiële TOMS online shop.