TOMS vegan schoenen review

toms vegan schoenen

Door Marieke Kops

TOMS heeft een uitgebreide collectie vegan schoenen. Vegan betekent dat er geen materialen van dierlijke afkomst zijn gebruikt. Bij de TOMS schoenen geldt dit zelfs voor de lijm. En het mooie is dat voor elk paar schoenen dat TOMS verkoopt, er een paar wordt geschonken aan een kind in nood: One for One.

De collectie

TOMS heeft vegan schoenen voor vrouwen, mannen én kinderen. De klassieke espadrille – het model waarmee TOMS wereldwijd bekend werd – ontbreekt uiteraard niet in de vegan collectie. Je hebt ze in mooie naturel uitvoeringen en in allerlei prints. De collectie bevat ook sneakers, instappers en slippers. Ook leuk zijn de sandalen in verschillende uitvoeringen; met platte zool, met sleehak en de zogenaamde platform wedges.

toms vegan schoenen
Mijn TOMS vegan wedges van linnen

 

Review TOMS vegan wedges

Ik ben zelf al jaren fan en fervent draagster van de TOMS wedges. Wedges zijn enkellaarsjes of sandalen met een sleehak. Voor de lente en de koelere zomerdagen heb ik dichte vegan wedges: veterlaarsjes van linnen.

Het uiterlijk

In de hele schoen, inclusief binnenzool, is geen leer verwerkt. De buitenstof is zoals gezegd van linnen, met een subtiel glittertje erin. Wat ik erg leuk vind is dat de sleehak van kurk is gemaakt. En ook hierin is het subtiele glittertje doorgetrokken. De wedges als geheel ogen natuurlijk, maar eveneens stijlvol en door het glittertje zelfs een beetje chic. Een laarsje dat het daardoor op verschillende gelegenheden goed doet. Zakelijk of op een feestje misstaan ze zeker niet.

toms vegan schoenen
De sleehak is van kurk met daarin verwerkt een subtiel glittertje

In de praktijk

Ik ben bekend met het comfort van de wedges van TOMS. Ik kan er hele dagen op lopen. Toch kan het per uitvoering nog weleens verschillen, door bijvoorbeeld ander materiaalgebruik. Gelukkig komt ook dit paar glansrijk door de test. Het fijne aan de wedges is dat ze door de hak een vrouwelijke touch hebben, maar dat de hoogte van de sleehak (7 cm) precies goed is om nog comfortabel te zijn. Handig om te weten is dat TOMS schoenen meestal goed op maat vallen. Ook deze wedges draag ik in mijn eigen maat.

Conclusie

TOMS heeft een aantrekkelijke en hippe vegan collectie met een breed aanbod voor jong en oud. De linnen sleehak laarsjes zijn een aanwinst voor mijn garderobe. Mijn ervaring met TOMS schoenen is dat ze kwalitatief heel goed zijn, dus ik ga waarschijnlijk nog jaren plezier hebben van deze wedges.

Waar te koop

De complete TOMS vegan collectie vind je de TOMS online shop.