Unrecorded

unrecorded
Het Nederlandse label Unrecorded is door Fairfashionstyle.nl geselecteerd als één van de duurzamere kledingmerken

Het ontstaan

Unrecorded is opgericht eind december 2016 en in augustus 2017 is de website live gegaan. Het label is ontstaan vanuit een frustratie over de huidige fashion industrie waar hoge kwaliteit vaak onnodig duur is en lage kwaliteit slecht is voor mens en milieu. Unrecorded wil laten zien dat het anders kan –  zonder concessies te hoeven doen – en wil hoge kwaliteit toegankelijk maken voor een breder publiek.

unrecorded

Collectie

Vooralsnog bestaat de collectie uit een T-shirt en een sweater. Eind september zal er een polo shirt aan toegevoegd worden en elke maand daarna zal er een product bij komen (voor de winter staan gepland wollen truien, sjaals en sokken). Unrecorded richt zich in eerste instantie iets meer op mannen maar merkt dat er ook door vrouwen veel besteld wordt.

unrecorded

Waarom een duurzaam merk?

Unrecorded heeft als doel om mooie, tijdloze items te maken met een aanzienlijk lagere impact op het milieu, zoals dat nog niet gebeurt in de traditionele kleding industrie. Unrecorded gebruikt daarom 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen en werkt alleen met fabrieken waar met een camera gefilmd mag worden en met al het personeel gesproken mag worden.

Transparant

Unrecorded is transparant in alles wat zij doen, van het laten zien waar iets gemaakt wordt tot laten zien wat iets kost om het te maken. Zo weet de consument precies waarvoor hij betaalt. Duurzame bedrijfsvoering zorgt ervoor dat iedereen in de keten er beter van wordt. De besparing als gevolg van het ‘online direct-to-consumer’ business model wordt gedeeld met de klant.

unrecorded
De prijsopbouw van een Unrecorded T-shirt

Unrecorded wil de nadruk leggen op de hoge kwaliteit van de materialen en de kleding zo duurzaam mogelijk maken, door te zorgen dat de kleding jarenlang gedragen kan worden.

Leuk om te weten

Unrecorded is aan het kijken of ze offline kunnen landen (pop-up store) nog dit jaar ergens in Amsterdam. Ook is Unrecorded bezig zich als B-corp te registreren.

Waar te koop

Je vindt de collectie in de Unrecorded webshop.